Аптеката при „Зърнени храни“ с  нощно гише от утре до края на седмицата

Нощните дежурства на аптеки на територията на община Благоевград ще бъдат възстановени от утре, 01 февруари. Фармацевтичните обекти, които ще обслужват клиенти в малките часове на денонощието ще работят на ротационен принцип, по предварително изготвен график, който ще бъде оповестяван своевременно от Община Благоевград по няколко различни начина, с цел информираност на жителите.

За периода 01. 02.2023 г. – 05.02.2023 г. (включително) ще има отворено нощно гише при аптеката, намираща се на бул. „Васил Левски“ № 38 (под кръстовището с кръгово движение до бившите „Зърнени храни“).
В понеделник ще бъде обявен и адресът на обекта, който ще работи през нощните часове на следващата седмица.
Жителите и гостите на Благоевград ще могат да се информират за графика, ведно с адресите на дежурните обекти, чрез сайта на Община Благоевград (секция „Денонощна аптека“ – http://www.blgmun.com/cat10/Apteka/ ), където ще бъдат публикувани дежурствата. Постоянна информация ще има и на електронното табло, намиращо се на фасадата на Общинска администрация. Справка ще може да бъде направена и на денонощните телефонни линии на Община Благоевград – 073/88 44 06 и 073/88 44 34. На видно място на аптеките също ще бъде закачен съответният график.
След няколкогодишно прекъсване, дежурствата в аптеки на територията на община Благоевград се възобновяват в резултат на съвместни усилия от страна на кмета на Благоевград Илко Стоянов, Регионалната фармацевтична колегия и фармацевти, собственици на аптеки. Целта е жителите и гостите на града да възможност да се снабдят с необходимите им лекарства по всяко време на денонощието.
Разходите по дежурствата на фармацевтите за малките часове на денонощието ще бъдат за сметка на Общината, съгласно взето решение от ОбС, направено като предложение от кмета Стоянов.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com