Ученици от Първо основно училище Гоце Делчев на гости при Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим

На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство и православната младеж. Още Конфуций е казал преди хиляди години: “Силата на нацията идва от целостта на дома”. Защото семейството трябва винаги да е онзи топъл пристан, който приютява и дава сили, както в дни на изпитания, така и в щастливи дни.

Учениците от втори “а” клас  на Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ от гр. Гоце Делчев, заедно с учителите си г-жа Петкова и г-н Динев, предадоха от своята детска вяра, надежда и любов – те бяха на гости на Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

Децата бяха подготвили кратка програма и поздравиха духовния водач за Деня на християнското семейство – 21 ноември. Последва беседа за празника и много въпроси от страна на учениците.

В края на откритото занятия всички се почерпиха с вкусна питка, баница и локум.
Да имаш семейство означава да си част от нещо много прекрасно. Това е да обичаш и да бъдеш обичан до края на живота си – независимо от всичко – това бе посланието, което отправиха учениците от втори “а “ клас към Негово Светейшество.

В днешния ден трябва да се замислим за задълженията ни към духовното развитие на децата и мисията – да възпитаваме новото поколение в дух на уважение и почит към род и родина – това бе посланието на Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

 

 

Прочетете и

Децата на Симитли пресъздадоха народните обичаи на Мечкинден

Децата от Детска градина „Радост“, група „Звездички“ на филиал „Ян Бибиян“ с г-жа Кристина Стоилкова …

Един коментар

  1. Hi, its nice piece of writing regarding media print,
    we all be aware of media is a fantastic source of
    information.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *