Община Благоевград спечели дело срещу ДНСК и предотврати затварянето на тренировъчните бази в парк „Македония“

Административен съд – Благоевград обяви за нищожен акта на ДНСК, с който институцията възнамеряваше залите за тренировки в парк „Македония“ да бъдат затворени.

Припомняме, че в началото на 2023 г. Дирекция за национален строителен контрол обяви, че сградите на терена на бившите казарми нямат необходимите документи, заради което същите не могат да бъдат ползвани. Намерението на ДНСК създаде реална опасност стотици деца да останат без база за тренировки.

Това от своя страна обедини представители на клубове, родители и спортни надежди, които инициираха своеобразен протест и категорично се обявиха срещу действията на ДНСК.

Паралелно с това привърженици на спорта стартираха и подписка в защита на спортните зали.

Реакцията на Общинското ръководство бе незабавна! Предприети бяха необходимите действия за сезиране на съда, който отмени акта на ДНСК.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com