Кампанията „Осинови кошер“ помага за популацията на все повече пчели

Пчелите са едни от най-важните същества на планетата и съществуването им е от ключово значение за всички останали видове, включително и за хората. Всеки ден те безкористно опрашват над 100 важни за нас растения. Това число включва не само голяма част от плодовете и зеленчуците, ядките, билките и подправките, които консумираме, но също и фуража, с който храним селскостопанските животни. А заедно с това неуморните работнички произвеждат и една от най-полезните “суперхрани” – меда.

Но пчелите са в беда. За последните 15 години близо 40% от тях са изчезнали в световен мащаб, а всяка година българските пчелари понасят все по-големи загуби заради натравяния, липса на паша и ниски изкупни цени на меда. Наша мисия е да подмогнем увеличаването на пчелните популации и да запазим баланса в природата.

Осиновявайки кошер, увеличавате семейството си с около 60 000 нови члена, подкрепяте пчеларя, който ще се грижи за Вашите пчели, получавате меда, който са произвели и възможността да се запознаете с тях на живо, посещавайки пчелина, на който живеят.

Истински мед бг с кампанията „Осинови кошер“ помагат за популацията на пчелите като предлагат абонаментни планове. Срещу скромна сума, можете да си осиновите собствен кошер, а в замяна да получавате вкусен истински мед.

Инициативата, която стартира преди малко повече от година, има за цел да помогне на българския пчеларски сектор да излезе от неблагоприятната икономическа ситуация, в която се намира в последните години. Според Сергей Петров, инженер по професия и пчелар по призвание, е крайно наложително да се вземат сериозни мерки за опазването на сектора, който се намира в основата на аграрната икономика.

Ефектът от един осиновен кошер за 1 година е над 20 кг истински мед, 60 000 нови пчели, над 360 000 000 опрашени цветя!

Срещу 11,99 на месец, получавате 1 буркан мед и сертификат за подкрепа. Срещу сумата от 21,99 – 2 буркана истински мед, сертификат за подкрепа и брандирана торбичка.

Можете да осиновите кошер като дадете име на пчелата майка и да го посещавате на място, за да се запознаете от първо лице с пчелите и меда срещу сумата от 35,99 на месец.

Много родни звезди се включиха в подкрепа на инициативата, много семейства си правят приятна разходка до пчелините и десетки хора хапват сладък мед като признание за тяхната подкрепа, можеш да го направиш и ти на: https://istinskimed.bg/osinovi-semeen-kosher/

Прочетете и

Петковден е!

Петковден е! На 14 октомври, църквата почита Света Параскева или още наричана Сета Петка.  Днешният …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *