С две изложби започва седмицата в Градската художествена галерия – Благоевград

На 30 януари, от 18:00 часа, в малката зала на Градската художествена галерия – Благоевград ще се открие изложбата на Габриела Попова “Спи градът. Фосфени”. Авторката е само на 17 години, ученичка е в Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика “М. В. Ломоносов” в София. По думите й успява успешно да съчетава ученето, практиката, четенето на стихове и рисуването. И непрекъснато вижда фосфените –  онези тайнствени светлини, които не попадат в очите ни, но виждаме с душата си. Изложбата “Спи градът. Фосфени” представя не само картините на Габриела, но и любимите й стихове от Димчо Дебелянов. Всяка творба е свързана с дълбоката душевност на поета символист. Изложбата представлява едно интересно съчетание на изобразително изкуство и поезия.

На 31 януари, от 17:00 часа в голямата зала на ГХГ – Благоевград ще се представи изложбата “Нарисувано в галерията” – произведенията, които бяха създадени в Коледното ателие „Рисуване и чаша чай“.  Кои са участниците в първото Коледно ателие и какво беше тяхното настроение, заповядайте, за да разберете!

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Арт хепънинг в парк „Розариума“ в Благоевград представи „Бетонхендж“ на художника Пламен Ковачев

Нестандартен и иновативен проект на благоевградския художник Пламен Ковачев в парк „Розариума“ от няколко дни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com