Самодейци от Симитли с мощна подкрепа на „Пирин пее“ от Апостолов и кметовете на кметства

Българският фолклор е онова уникално нещо в нашата култура, което до голяма степен е съхранило народа ни в трудните и тежки векове на изпитания. Българският фолклор е онова нещо, което ни отличава от всички други народи и точно това бе показано от участниците в XVI-то издание на събора за народно творчество „Пирин пее“.

Сред над 1 500-те участника безспорно се откроиха самодейците от Община Симитли, които впечатлиха публиката със своята пъстрота и уникалност в представянето на сцена. Общият брой на участниците от общината бе 80 в 25 фолклорни формации. 

На сцената се качиха много деца от Община Симитли, както и по – възрастни пазители на българския фолклор и традиции, взели участие в първото издание на събора, състояло се през 1962 година.

Публиката остана очарована от това, което показаха самодейците. На участието им се насладиха и кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров, зам.-кметът Евгения Георгиева и кметове на кметства от Община Симитли.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Времето днес – 28 септември

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове в равнинната част от страната …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.