Горещи новини

Прокуратурата с подробности за нарязаното с макетно ножче момиче

Прокуратурата разкри подробности за 18-годишното момиче в Стара Загора, нарязано с макетно ножче.

На 27 юли в Районна прокуратура – Стара Загора е постъпило уведомление от Областната дирекция в града за започнато досъдебно производство за извършено престъпление с пострадало лице – 18-годишната Д.М.

По случая веднага е започнало разследване под ръководството на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора и разследващ орган от Първо РУ на МВР – Стара Загора. Проведени са първоначални действия по разследването – оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване и освидетелстване на пострадалата.

На следващия ден – 28 юли, на извършителя на деянието Г.Г., на 26 г., е било предявено постановление от Районна прокуратура – Стара Загора за привличане му в качеството на обвиняем за престъпление по чл.129, ал.1 вр. ал.2 от Наказателния кодекс – за това, че на 26 юли в гр. Стара Загора е причинил средна телесна повреда на Д.М.

С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора от 28 юли обвиняемият Г.Г. е бил задържан за срок до 72 часа.

На 1 юли прокурор е изготвил и внесъл за разглеждане в Районен съд – Стара Загора искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо обвиняемия Г. Г.

Районен съд – Стара Загора е уважил искането на Районна прокуратура – Стара Загора и е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Г.Г.

Обвиняемият Г.Г. е обжалвал определението на Районен съд – Стара Загора пред по-горната инстанция Окръжен съд – Стара Загора. Със свое окончателно определение от 05.07.2023 г. Окръжен съд – Стара Загора е отменил определението на Районен съд – Стара Загора и задържането на обвиняемия Г.Г. Наблюдаващият прокурор е дал указания за изготвяне на допълнителна медицинска експертиза с оглед определяне вида и характера на причинената телесна повреда на пострадалата Д.М. След изготвяне на допълнително назначената съдебномедицинска експертиза наблюдаващият прокурор ще прецени за вземане на адекватна мярка за неотклонение с оглед обществената опасност на извършеното престъпление и квалификацията на деянието.

За жестокия садизъм срещу 18-годишното момиче съобщи NOVA. То е било обезобразено с макетно ножче. Нарязани са ръцете, краката и гърдите, носът й е счупен. Цялата й коса е подстригана с машинка.

Младата жена е спасена, но са й направени 400 шева. Предполагаемият извършител е нейният 26-годишен приятел, който е бил задържан за 72 часа, а след това е пуснат на свобода.

„На 26 юни съпругът ми се обади и ми каза, че дъщеря ни е пребита жестоко и нарязана с макетен нож. Разрезите бяха жестоки, с голяма дълбочина. По скалпа й имаше множество рани от машинката. Емоционалното й състояние е сринато. Тя ми разказа, че се е звъннало на домофона. Попитала е кой звъни, но първо никой не й е отговорил. След това  мъжът е казал „Аз съм” и тя е отворила. Според мен мотивът на престъплението е ревност. Бяха заедно 4 месеца. Преди случилото се нямахме индикация за насилие. Не е имало заплахи”, разказа майката на момичето.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Катастрофа в района на Пастра

Временно е ограничено движението по път III-107 Рила – Рилски манастир в района на Пастра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com