Горещи новини

Окръжен съд Благоевград остави в ареса български гражданин, издирван с ЕЗА от Италия

Окръжен съд – Благоевград определи мярка за неотклонение “ Задържане под стража” по частно наказателно дело, образувано във връзка с Европейска заповед за арест /ЕЗА/, издадена от главната прокуратура ATOF в гр. Милано, Италия, по отношение на А. Г. И., /български гражданин/. Искането е подадено във връзка с издирването на лицето за трафик на наркотици през границите на Холандия, България и Италия.

След анализ на събраните доказателства, съдебният състав, председателстван от съдия Петър Пандев, намери, че исканото лице следва да бъде задържано под стража по реда на чл. 43, ал. 3 от ЗЕЕЗА до приключване на производството по предаването му на италианските власти.

Съдебният състав прецени, че процесната ЕЗА е валидна, а от обстоятелствата, посочени в самата заповед е видно, че е била издадена въз основа на влезли в сила съдебни решения и касаят изпълнение на наказания „лишаване от свобода“ с остатък 5 години, 5 месеца и 6 дни. Деянието, описано в тази заповед, представлява престъпление и по българския НК.

В мотивите към постановеното определение от съдия Пандев е записано още, че макар лицето да е с постоянен адрес в България, съществува реална опасност да се укрие, предвид самата тежест на наложеното му наказание „лишаване от свобода“.

Определението може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Апелативен съд – София.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

ПТП на пътя Симитли – Разлог

Заради пътнотранспортно произшествие временно движението по пътя Симитли – Разлог се осъществява двупосочно в една …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com