Горещи новини

Онкологията в Благоевград с нова модерна апаратура

Кметът на Благоевград Илко Стоянов, председателят на ОбС Радослав Тасков и управителят на СБАЛО „Св. Мина“  д-р Теодор Велчев прерязаха лентата на линеен ускорител за лъчетерапия, който вече е монтиран в болничното заведение.

Апаратурата бе осветена от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим и свещеници.
По време на церемонията кметът благодари на ръководството и здравните работници за ежедневните усилия, които полагат за здравето на пациентите.

„Каквато и апаратура да имаме, с колкото високи характеристики да бъде тя, няма как да функционира без Вас! Нека си пожелаем по-малко пациенти, а тези, хора, които се нуждаят от лечение да оздравяват бързо“, каза кметът Стоянов.
Новата медицинска техника ще осигури възможност на хората с онкологични заболявания от област Благоевград и съседните области да получат високо качество на лъчелечение. При работа с апарата се използва нова технология за проследяване на тумори в реално време и възможности за управление на движението, подобрявайки както безопасността, така и комфорта на пациентите, като се защитават здравите тъкани с точност под милиметъра. Тази система позволява раковите тъкани да бъдат обработени с високоенергийни лъчи, а здравите органи наоколо да бъдат напълно защитени.
Лечението ще бъде извършвано по клинични пътеки, заплащани от НЗОК.

С въвеждането на линейния ускорител в експлоатация СБАЛО „Свети Мина“ ЕООД се нарежда до водещите онкологични болници в страната, като ще предлага лечение на най-високо ниво.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

И Брежани с нов кмет

Новият кмет на село Брежани е Петьо Борисов, който спечели още на първи тур частичните избори …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com