Валентина Шаркова остава в ОбС-Благоевград след решение на ОИК

Общинската избирателна комисия в Благоевград проведе поредното си заседание, на което трябваше да разгледа и постанови решение, относно влязло в сила решение на КПКОНПИ, в което се казва, че общинската съветничка Валентина Шаркова следва да бъде отстранена от местния парламент заради конфликт на интереси.

КПКОНПИ поиска отстраняването на Валентина Шаркова, от листата на партия Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“, след подаден сигнал в комисията, че същата е гласувала в Общински съвет Благоевград при конфликт на интереси в полза на работодателя й.

На свиканото заседание, състояло се в петък, членовете на Общинската избирателна комисия, се оказаха раздвоени в становището си, поради което постановиха решение за отхвърляне искането на КПКОНПИ по отношение на Валентина Шаркова, поради липса на кворум за взимане на решение по чл.85 ал.4 ИК.

ЗА“ предложението за прекратяване гласуваха :

1.Елеонора Атанасова

2.Светослава Терзиянова- Михайлова

3.Елена Панчева

4.Биляна Петачка

Против“ предложението за прекратяване гласуваха:

Вилислав Балев

Владимир Вачев

Милена Велкова

Мустафа Сирачки

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com