45 души загинаха на АМ „Струма“! Деца са сред жертвите на огнения кошмар!

45 души загинаха, след като пътнически автобус с македонска регистрация се запали на автомагистрала „Струма“. Трагичният инцидент е станал на 30 км при отбивката за с. Боснек към 2.00 ч. в нощта срещу вторник.  Автобусът е идвал от Капитан Андреево. Седем души – две жени и пет мъже са ранени. Откарани са в „Пирогов“.

Жертвите са граждани на Северна Македония. Българският премиер Стефан Янев е уведомил колегата си от западната ни съседка Зоран Заев. Той говори и в ефира на NOVA и информира, че сред жертвите има и деца.

По-късно тази информация се потвърди като броят на непълнолетните, загинали в страшните пламъци е 12.

„Разследват се причините за инцидента. Не знаем дали всички пътници са наши граждани, но така подозираме, тъй като автобусът е с македонска регистрация”, каза още Заев.

Автобусът се е блъснал в мантинелата, влачейки части от нея, след което се ударил в бордюра от другата страна и се е самозапалил. Шофьорът е загинал на място и не е имало кой да отвори вратите на пътниците.

Районът на АМ „Струма“ е отцепен и тече проверка и към този момент на случилото се.Обходният маршрут е от пътен възел „Долна Диканя “ – път III-627 – Радомир, и път I-6  до пътен възел „Даскалово“.

Две са версиите, върху които се работи – човешка грешка и внезапно възникнала техническа неизправност.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Трима починаха, а четвърти е в тежко състояние след удар от мълния в София

Трима души починаха, след като бяха ударени от мълния в градинката на ул. „Пиротска” в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.