Горещи новини

МВР създава национален регистър на педофилите у нас и зад граница

МВР създава Национална информационна система за превенция и защита от педофилия и Национален регистър за случаите на педофилия, осъществени на територията на страната или по отношение на български граждани в чужбина, които са потърсили помощ и подкрепа. Това гласува на второ четене парламентът с промени в Закона за защита от домашното насилие.

Регистърът трябва да стане готов в 12-месечен срок от приемането на текстовете. В него ще попадат и лицата, осъдени за престъпления по раздел „Разврат“ от НК, извършени спрямо малолетни и непълнолетни лица.

Националният регистър е част от националната информационна система и съдържа електронна база актуални данни. Предложението беше на Петър Петров от „Възраждане“. “Около 85% от извършените престъпления, попадащи в раздела „Разврат“, рецидивират”, обоснова се той.

Работодателите вече ще могат да отказват да наемат осъждани педофили, когато дейността им е свързана с деца.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Светият синод избира тримата кандидати за патриарх кандидати за патриарх?

Светият синод на Българската православна църква посочва тримата митрополити, между които да бъде избран бъдещият …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com