Гешев: “За разлика от един наш колега, аз няма да си тръгна, защото уважавам ВСС”

На заседание днес, свикано заради предложението на правосъдния министър Янаки Стоилов, главният прокурор да бъде освободен предсрочно, Иван Гешев заяви:

“За разлика от един наш колега, аз няма да си тръгна, защото уважавам ВСС. Няма да участвам в съответните гласувания, ако се проявят такива. Функциите на главния прокурор са две – надзор за законност и методическо ръководство. Вие трябва да обосновете с кои действия съм нарушил тези правомощия”.

Той бе категоричен, че няма да си тръгне сам и предложението за отстраняването му е политически акт. Относно сигнала на Бойко Рашков, Гешев го определи като “правно нищо” и всичко е с цел компрометиране на ВСС.

Обсъжданията между членовете на ВСС, по предложението на Стоилов, продължават. В това време, пред сградата на съвета, се провежда протест на граждани срещу главния прокурор.

Снимка:DW

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Простреляха охранител при обир на инкасо автомобил

Около 06:31 часа днес в гр. Благоевград, излизайки от касов център, двама служители на охранителна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com