Уникално посрещане за Евелина Николова и Петър Касабов в Петрич

Със ставане на крака и бурни аплодисменти петричани посрещнаха Евелина Николова, Петър Касабов и Мирослав Гочев.

Заслужено уважение към успеха на петричанката засвидетелстваха нейните съграждани. Пред всички тях Евелина застана с бронзовото отличие от Токио. На голям екран на сцената всички проследиха отново и преживяха паметните 02:49 мин. от тепиха на олимпийските игри, в които гордостта на Петрич Евелина Николова с чиста игра победи на малкия финал.

Химнът прозвуча в родния град на състезателката и на треньора на женския национален отбор по борба Петър Касабов. Кметът Димитър Бръчков обяви, че внася предложение до Общински съвет да получат званието „Почетен гражданин на Петрич“ Евелина Николова и Петър Касабов, а на церемонията по посрещането днес двамата получиха Почетния знак на Петрич.

„Благодарим за емоцията, вълнението и гордостта. Вашите имена се споменават с респект в целия свят. Продължете този път“, с тези думи кметът се обърна към Евелина Николова, Петър Касабов и Мирослав Гочев. За подкрепа на кампанията, която Община Петрич започва за превенция на наркоманията, призова кметът. Уверение за съдействие в бъдещите конкретни инициативи беше дадено както от Петър Касабов, така и от Евелина Николова.

„Вие сте примерът за подрастващите“, посочи кметът Димитър Бръчков. Евелина Николова призна за огромното вълнение да бъде в родния си град и благодари за моралната подкрепа, оказана й от семейството, треньорите и съгражданите. Обещанието на медалистката от Токио беше, че златото в този спорт при жените от следващата олимпиада ще бъде донесено в Петрич!

Треньорът на женския национален отбор по борба Петър Касабов благодари на кмета Димитър Бръчков за посрещането, за добрия диалог и пожела работа в същия дух занапред. Славното минало на Петрич в този спорт има забележително настояще в лицето на Евелина и Касабов, но и сигурно бъдеще. В подкрепа на това излязоха деца от трите спортни клуба по борба в общината, които ще продължат традициите в този спорт. Изказаха се и техните треньори.

С прекрасни изпълнения, сред които и химнът на Петрич, ФФ „Хераклея“ с ръководител Елена Димитрова поздрави Евелина Николова, Петър Касабов, Мирослав Гочев и всички жители на община Петрич. Десетки деца и възрастни взеха автограф и се снимаха за спомен с Николова, Касабов и Гочев.

Община Петрич благодари на всички граждани, които уважиха посрещането на славните спортисти в родния град!

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com