Състезание по планинско колоездене за деца се проведе в Банско

Невероятно преживяване за децата от Банско и техните родители подариха организаторите на състезанието по планинско колоездене от спортен клуб Trailsystems.org с подкрепата на Община Банско.

Надпреварата се проведе на Ролбана в Национален парк „Пирин“. По трасетата се състезаваха десетки деца, разделени в три възрастови групи. Сред най-малките, в категория до 7 годишна възраст, победители станаха Божидара Дурчова и Никола Петров.
При момичетата от 8 до 10 години първи се класираха Илияна Вълканова и Кристина Попова, а при момчетата първи е Миро Керанджиев, следван от Венцислав Стоичков и Иван Палев.
Най-многобройни бяха колоездачите от 11 до 14-годишна възраст. Иво Балевски, Румен Илиев и Георги Кадев взеха медалите при момчетата. При момичетата Никол Деянова също спечели медал.
Наградите бяха връчени от заместник кмета на Община Банско Костадин Атанасов. Той поздрави всички участници и благодари на инициаторите на състезанието, че независимо от трудните времена, не се отказват да организират събития, които възпитават у децата любов към спорта, към активния начин на живот, към навици да прекарват повече време сред природата. „Община Банско винаги ще подкрепя масовия спорт сред децата, защото искаме те да растат здрави и силни“, заяви К. Атанасов.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

“Спортна панорама” ще се проведе утре в Благоевград

Община Благоевград организира „Спортна панорама” 2023 г. Събитието ще се проведе на 16 септември (събота) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com