Горещи новини

„Пирин“ трябва да е футбол, „Пирин“ трябва да е спорт, „Пирин“ не трябва да бъде политика – това заяви Илко Стоянов

Кметът Илко Стоянов инициира и проведе среща със спортни деятели, представители на бизнеса и футболни фенове, на която бе обсъдено бъдещото развитие на „Пирин“. В рамките на дискусията бяха разискани различни предложения и идеи за постигане на финансова стабилност на отбора.

По време на форума кметът Стоянов благодари на местните фирми, които помагат на мъжкия футбол в Благоевград и оказват финансова помощ.
„Като че ли съдбата ни поднесе тази привилегия и отговорност, навръх 100-годишнината на клуба. Всеки един от нас днес в тази зала, независимо от временните възможности и функцията си в обществото, е съпричастен към символа “Пирин”. Истината е, че без подкрепата на бизнеса няма как да се справим, особено в тези нелеки времена. Заедно успяхме да запазим отбора, да покрием немалко задължения, натрупани от предишното ръководство, но най-важното е, че останахме в елитната група на България. За да продължим напред, е необходимо бизнесът да продължи да ни подпомага, защото Общината не е в състояние сама да поеме разходите”, коментира кметът Стоянов.
Той уточни, че Oбщината отделя около 1 млн. лева на година за издръжка на ДЮШ и поддръжка на спортните бази, поради което няма възможност да отделя повече финансови средства, с оглед на това, че е длъжна да се грижи и за други дейности. Очаква се основният спонсор да увеличи парите за реклама, като заедно с тези от телевизионни права, такса „солидарност“ и продажба на билети, приходите да са около 1,5 млн. лева. „Предварителните разчети показват, че са необходими поне около 2 милиона лева за издръжка на мъжкия футболен отбор, за което ще разчитаме на помощта на бизнеса“, допълни още кметът Стоянов.
Той благодари на Управителния съвет на отбора, който работи безвъзмездно за запазването на лиценза на „Пирин“ и развитието на клуба.
„Пирин“ трябва да е футбол, „Пирин“ трябва да е спорт, „Пирин“ не трябва да е политика. Днес, на тази среща, вярвам, че поставяме една добра основа, върху която ще можем да надграждаме.
Благоевград се гордее с мъжкия отбор, Благоевград се гордее и с Детско-юношеската школа, затова трябва да бъдем обединени и бавно и постепенно да градим взаимно доверие. Целта ни е една „Пирин“ да пребъде“, заяви още кметът Стоянов.
Срещата, провела се тази вечер в зала „22 септември“, е първата в подобен мащаб. Следващата такава предстои да бъде насрочена, а обществеността ще бъде уведомена своевременно за нея.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Жълт код за гръмотевични бури в Югозапада

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com