Отлично представяне на санданските каратеки на Европейското първенство и Европейската Кохай купа по Шотокан карате – до!

Европейският форум по карате-до се проведе в Република Словения, гр. Ново место. В състезанието участваха отбори от 21 европейски държави.

Клуб за източни бойни изкуства Спартак, гр. Сандански участва и в двете състезания на Европейското първенство и Европейската кохай купа по Шотокан карате-до.

В Европейското първенство двамата състезатели от клуб Спартак се представиха отлично, като Атина Трендафилова стана европейски шампион с отбора по кумите на жените и вице европейска шампионка в спортна дисциплина „ипон шобу кумите“ +58 кг. от индивидуалните преборвания. Младата ни състезателка Лидия Златкова се окичи с два бронзови медала от отборните кумите преборвания при кадетите, учасвайки в отборите на момичетата и микс кадети (момчета и момичета).

В Европейската кохай купа също участваха двама състезатели от санданския клуб, като Захара Сиракова потвърди стабилното си развитие с бронзовия си медал в спортна дисциплина „кумите“+50 кг. при кадетите (14-15 г.), а най-малкият състезател – Слави Сираков влезна в осмицата на кумите дисциплините във възрастова група деца старша.

Петият представител на санданския клуб в Европейското първенство беше международния рефер Костадин Чепандов, 4 дан и старши треньор на „Клуба за източни бойни изкуства Спартак“.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

“Спортна панорама” ще се проведе утре в Благоевград

Община Благоевград организира „Спортна панорама” 2023 г. Събитието ще се проведе на 16 септември (събота) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com