Горещи новини

Много игри и един различен празник за учениците в Разлог

Учениците начален и прогимназиален етап от СУ “Брaтя Петър и Иван Каназиреви”, техните родители и учители проведоха различни мероприятие за отбелязване 24 май.
Малките ученици от 1 до 4 клас участваха в състезание под наслов “Мама, татко и аз”.
В двора на училището бе организиран спорт на открито, а родители, деца и учители се конкурираха активно в игри по футбол, волейбол, федербал и други състезателни игри.
Учениците от 6 а клас, с класен ръководител Кинка Пенджакова, спечелиха възхищението и одобрението на съграждани и гости на града, които станаха случайни свидетели на инициативата „Сливи за смет”. Само за 30 минути, въоръжени с ръкавици, чували и състезателен дух, децата почитистиха парка около езерото, в близост до ресторант “Мурата”. Първото място спечелиха Катерина Анзова и Ивана Стоянова-събрани отпадъци в споменатия район с общо тегло 5,800кг. Второто място беше отредено на Красимир Узунов и Велина Граматикова-5,500кг. Трето място-Александър Шашиков и Ангел Тумбев-5,460кг.
Нина Ковачева- класен ръководиtел на 6б, заедно със своите ученци и техните родители участваха в инициативата „Защо е важно да четем книги.” Те представиха избрани басни от Жан дьо Лафонтен, както и интересни факти от биографията на френския писател, а родителите се включиха в последвалата беседа за мъдростта и житейските поуки, които извличаме от четенето на басни.
По-големите ученици от 7 и 8 клас, с помощта на своите класни ръководители разиграха спора на Константин Кирил Философ с триезичниците на открито в градския парк. Други представиха историята на глаголицата и скритата символика в буквите. Ясен Стоянов от 7 а рецитира стихотворението Български език на Ив.Вазов, а Мария Спасова от 8в рецитира своето собственото стихотворение, посветено на празника.
Останалите ученици от гимназиален етап също активно се включиха в отбелязването на празника с различни дейности на открито в гр.Разлог. Единствено абитуриентите и знаменните групи останаха в двора на училището ни.
Така тази година празникът прескочи границите на училището и заля целия град!

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Три велики тенора на сцената в Благоевград.. и още нещо

Камерна Опера Благоевград кани всички жители и гости на града на дългоочакван и вълнуващ концерт …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com