Горещи новини

Кметът И. Стоянов проведе среща с бизнеса в Благоевград за съдбата на ФК „Пирин“

Кметът Илко Стоянов проведе официално първата от редица предвидени срещи с представители на част бизнеса в Благоевград. В рамките ѝ беше детайлно обсъдена настоящата ситуация, в която се намира футболен клуб „Пирин“, както и възможни варианти за запазване на професионалния лиценз на отбора и неговото бъдещо развитие.

Представителите на бизнеса изразиха готовност съвместно с кмета на общината да начертаят стратегия за развитие на футболния куб.
Идеята, произтекла от бизнеса и приветствана от кмета Стоянов, е да се сложи една първоначална основа от 20 до 50 фирми, които да помагат за финансовата издръжка на отбора чрез реклама, а Общината от своя страна да гарантира прозрачност и публичност на управлението.

„Благодаря Ви, че се отзовахте, за да проведем един диалог по тази тема! Благодаря и за това, че голяма част от Вас изразяват готовност да се включат с финансова помощ! Споделям изцяло Вашата позиция, че финансовата тежест следва да бъде разпределена между повече хора.
Колкото повече хора се включат, толкова по-лесно ще бъде на всички, а това от своя страна ще гарантира още по-сериозен контрол върху процесите. Поставим ли основата, сигурен съм, че ще привлечем още хора към тази идея. И това се отнася не само до футболния клуб, а до всеки един проект, касаещ развитието на Благоевград“, коментира кметът Илко Стоянов.
Днес предстои среща между „Пирин“ и „Черно море“. Вярваме, че „орлетата“ от своя страна ще покажат една сърцата и мъжка игра.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

И Брежани с нов кмет

Новият кмет на село Брежани е Петьо Борисов, който спечели още на първи тур частичните избори …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com