Йордан Йовчев и Илко Стоянов ще запалят олимпийския огън в Благоевград

С факелно бягане ще бъде отбелязан Международният олимпийски ден в Благоевград. В инициативата, която ще се проведе на 23 юни от 10.00 часа около езерото в парк „Бачиново“, ще се включат над 100 участници –  студенти от Югозападен университет ,,Неофит Рилски”, спортисти от спортните клубове, възпитаници на различни школи и ученици от основните и средни училища в областния център.

Преди старта на факелното бягане кметът Илко Стоянов и единственият българин, взел участие в шест олимпиади по време на спортната си кариера Йордан Йовчев, ще запалят символично олимпийския огън.

В инициативата ще вземе участие и световният и европейски шампион, и Спортист №1 на Благоевград (2021 г.; 2022 г.) Кирил Илиев.

Проявата се организира от Олимпийски клуб Благоевград, Община Благоевград, преподаватели и студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ със съдействието на БОК.

Международният олимпийски ден се чества от януари 1948 г. с Решение на Международния олимпийски комитет /МОК/. През 1987 година МОК насърчава НОК да отбелязват Международния олимпийски ден с различни инициативи.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Лешница във възторг – вековно училище отваря врати за нов живот!

Днес, 24.09.2023 г. (неделя) е един запомнящ се ден за жителите на с. Лешница, общ. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com