9 ОУ "Пейо Яворов" Благоевград - Прием 2022-23 г.

Евелина Николова ще запали олимпийския огън в Благоевград

С факелно бягане ще бъде отбелязан Международния олимпийски ден в Благоевград. В инициативата, която ще се проведе на 23 юни от 11.00 часа около езерото в парк „Бачиново“, ще се включат над 100 участници – ученици, студенти от специалности „Физическо възпитание и спорт” и „Спорт“, преподаватели в ЮЗУ „Неофит Рилски”, деца от спортните клубове в Благоевград, учители по физическо възпитание и спорт и ученици. Преди старта на факелното бягане ще бъде запален символично олимпийският огън от Евелина Николова, бронзов медалист от ХХII Летни Олимпийски игри в Токио 2020г. Участието си потвърди и Мадлен Радуканова, олимпийски шампион с ансамбъла ни по художествена гимнастика.

Проявата се организира от Олимпийски клуб Благоевград, Община Благоевград, преподаватели и студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ със съдействието на БОК.
Международният олимпийски ден се чества от януари 1948 г. с Решение на Международния олимпийски комитет /МОК/. През 1987 година МОК насърчава НОК да отбелязват Международният олимпийски ден с различни инициативи.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Светослав Зашев към Гюров: Избран си от Благоевград, където не си стъпнал 6 месеца!

В напрегнатата сряда вечер кабинетът „Петков“ бе свален с вот на недоверие. Бивши и настоящи …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.