Десетки ученици се включиха във “Веломаратон Благоевград”

Любен Милев, заместник-кмет по обществен ред сигурност и спорт, даде старт на събитието, като приветства присъстващите и им благодари за това, че са активни и участват в спортните събития: “Радостен съм, че спортувате защото спортът ни дава здраве и ни учи на дисциплина.”

Във „ВЕЛОМАРАТОН БЛАГОЕВГРАД“ участие взеха около 80 ученика от Благоевград, заедно с родителите си, а най-малкият участник в мероприятието бе на две годинки в специално столче за велосипед.

Инициативата е съвместна с Министерство на младежта и спорта и Българска федерация Спорт за всички.

Целта на събитието бе да насърчи и популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

За спокойствието и безопасността на участниците се погрижиха партньорите от ОД на МВР Благоевград, Съюза на българските спасители и доброволци от ДФ “Георги Измирлиев – Македончето”, под ръководството на Явор Хаджиев.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

“Спортна панорама” ще се проведе утре в Благоевград

Община Благоевград организира „Спортна панорама” 2023 г. Събитието ще се проведе на 16 септември (събота) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com