Горещи новини

Алпийската секция на Ски клуб „Банско“ закри зимен сезон 2020-2021

Алпийската секция на Ски клуб „Банско“ закри зимен сезон 2020-2021 с атрактивно и стилно светско събитие в ресторант до ски пътя в планината. Десетки деца и техните родители, треньори, спортни деятели и общинското ръководство, в лицето на кмета Иван Кадев и заместниците му Стойчо Баненски и Костадин Атанасов, се събраха, за да празнуват завършването на един много успешен за клуба сезон.

Треньорският екип – Милена Чакърова, Саша Бистрина и Елена Клечерова, посвети 104 тренировъчни дни, от 21 декември до 9 май, за подготовката на 85 деца, 17 от които проходиха на ски тази зима. Алпийците от СК Банско взеха участие в 20 състезания от Календара на БФСки със 71 състезатели. И най-важното – всички бяха здрави, уточняват треньорите.

За своето старание и усърдна работа, всички деца получиха награди на оригиналното парти, организирано в тяхна чест. Тази година за символ на празненството беше избран горският елен – царят на гората, като символ и талисман да помага на деца и треньори във всяко следващо начинание. За своя труд и отдаденост, всеки скиор получи сребърно еленче за малките и златно за картотекираните деца.

За първи път тази година СК Банско връчи награда „Спортист на годината“. Тя бе заслужена от Лиляна Питова за нейното шампионско класиране при девойките.

СК Банско награди и един от доайените на ски спорта в Банско – Ангел Чакъров, за неговия 70 годишен юбилей с пожелание да е жив и здрав още толкова години и да помага все така всеотдайно.

Кметът Иван Кадев поздрави децата и треньорите им за постиженията в зимния спортен сезон. Той потвърди ангажиментите на общинското ръководство за развитие на масовия спорт в общината.

Община Банско е основен спонсор на СК Банско, благодарение на което деца и младежи на възраст от 6 до 17 години правят първите си стъпки в ски спорта и мерят сили с най-добрите скиори в страната.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Ивет Горанова ще запали олимпийския огън в Благоевград

С факелно бягане ще бъде отбелязан Международният олимпийски ден в Благоевград. Инициативата ще се проведе …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com