Заради убийството на две българки в испанския град Мостолес е обявен тридневен траур

Тридневен официален траур и преустановяване на всички официални и политически дейности през следващите три дни е обявен в град Мостолес заради убитата в неделя 29-годишна Ирина и нейната дъщеря. Знамената в общината ще бъдат спуснати на половин мачта, съобщи вестник „Елмундо”. Младата жена, която стана жертва на съпруга си, е възнамерявала да се раздели с него, твърдят хора от нейното обкръжение. Предполага се, че това решение е предизвикало 39-годишния българин Галин да заколи Ирина и дъщеря им Мария. Жената никога не е давала сигнал срещу партньора си за насилие, но според няколко нейни близки, тя е споделяла, че е имало случаи на агресия от страна на съпруга ѝ. В неделя вечерта мъжът съобщил на няколко свои приятели чрез WhatsApp, че е нападнал съпругата си и ще посегне на живота си. След това няколко от тях отиват в до дома им и когато никой не отваря вратата, решават да се обадят на Националната полиция.

Когато пристигат, органите на реда откриват безжизнените тела на жената и момичето с множество прободни рани в областта на шията и гърдите, пише изданието. Предполагаемият извършител на двойното убийство е работил в автосервиз. Неотдавна е заминал за родината си заради заболелия си баща. Той е отсъствал от Испания около два месеца и се е върнал у дома миналата седмица. През последните три-четири дни Ирина, която се занимавала с маникюр, била малко дистанцирана и не споделяше съобщения с никого от постоянните си приятели. “Ирина беше много добър човек и не можем да разберем какво се е случило”, казва един от нейните познати. Миналата седмица Ирина признава и на друга близка приятелка, че се разделя със съпруга си. За последен път Ирина, Галин и момичето са били видени заедно миналата събота. В нощта на двойното убийство никой от съседите не е чул нищо необичайно в блока, в който семейството е живяло повече от седем години. Вчера близо сто души запазиха петминутно мълчание в знак на траур във връзка с убийството на майката и детето, като към тях се присъединиха кметицата Ноелия Посе и говорителите на всички партии, представени в общината.

Консисторията обявява тридневен официален траур и преустановява всички официални и политически мероприятия, а знамената ще бъдат спуснати на половин мачта. Правителствената делегация за борба с насилието, основано на пола, разследва тези убийства като възможни престъпления, свързани със сексизъм, и ако това се потвърди, броят на жените, убити от своите настоящи или бивши партньори, ще нарасне на 37 през тази година и на 1167 от 2003 г. насам.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Спасиха американеца, заседнал в турската пещера Морджа

В 00:40 на 12 септември, Марк е изваден от Морджа. Предаден е на турски медицински …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com