Горещи новини

Четири села в област Перник ще си избират нов кмет

Две седмици след изборите 2 в 1, жителите на селата Люлин, Студена, Богданов дол и Прибой отново ще застанат пред урните, за да гласуват за кмет на населеното място. До частичният вот се стигна след като предсрочно бяха прекратени пълномощията на управниците на четирите села. В три от тях – Студена, Богданов дол и Прибой избраните на местният вот миналата година кметове не бяха спазили законовото изискване в едномесечен срок от полагането на клетва да прекратят участието си в търговски дружества, а кметът на село Люлин подаде оставка по лични причини.

Не се очертава интрига на предстоящите в неделя избори. В две от селата Студена и Люлин кандидатът е само един, а в останалите две населени места за кметския пост ще спорят по двама кандидати. Гласуването ще се проведе в 2 секции в село Студена, в останалите три села е образувана по една секционна комисия. С машини ще може да се гласува в двете секции в Студена и в секцията в село Люлин. В останалите две села вотът ще бъде само хартиен, информира Радио Благоевград.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

И Брежани с нов кмет

Новият кмет на село Брежани е Петьо Борисов, който спечели още на първи тур частичните избори …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com