Горещи новини

Трима нови съветници положиха клетва пред ОбС – Благоевград

“Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на Община Благоевград и да работя за тяхното благоденствие“

Антония Сивикова от коалиция „Продължаваме Промяната- Демократична България“, Ваня Алексиева от ВМРО – БНД (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ) и Исмет Узунов от Движение за права и свободи – ДПС, положиха клетва и станаха част от Общински съвет Благоевград.

Председателят на местния парламент, Радослав Тасков, пожела на новите общински съветници успешна работа.

“И тримата от началото на мандата следяха изкъсо работата на Общински съвет, част от тях имат достатъчно опит в тази зала, така че вярвам, че много бързо ще се включат в работата. Желая им ползотворна работа в името на жителите на Община Благоевград“, каза още г-н Тасков.

Попълнен бе и съставът на постоянните комисии към местния парламент.

На мястото на Крум Стоилов, като член на Комисията за децата, младежта, спорта, туризма и работа с неправителствени организации бе избрана Антония Сивикова.

В Комисия по образование, култура и вероизповедание, като членове влизат Антония Сивикова и Ваня Алексиева.

За член в Комисия по социална политика, на мястото на Петър Андонов ще бъде Ваня Алексиева.

В Комисия по икономика, инвестиционно насърчаване и жилищна политика /КИИНЖП/, Комисия по устройство на територията, комунално-битово обслужване, екология, транспорт и развитие на селските райони, земеделие и горско стопанство /КУТКБОЕТРСРЗГС/ и Комисия по следприватизационен и следконцесионен контрол /КССК/, на мястото на Ибрайм Зайденов влиза Исмет Узунов.

За заместник-председател на Общински съвет Благоевград, на мястото на г-н Зайденов, бе избран Исмет Узунов.

Днешното извънредно заседание на Общински съвет Благоевград продължи с дебати във връзка с гласуване на предложение 60-00-255, относно актуализация на Плана за интегрирано развитие на община Благоевград за периода 2021-2027г.

С 35 гласа „За“ предложението бе прието.

На заседанието днес бяха поставени 8 решения.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

И Брежани с нов кмет

Новият кмет на село Брежани е Петьо Борисов, който спечели още на първи тур частичните избори …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com