С двойни сили и енергия БСП ще се яви на избори в Благоевград

На 14 юни, денят, в който благоевградската общественост отбеляза 165 години от рождението на Димитър Благоев, председателят на БСП Корнелия Нинова пристигна в града, за да даде старт на предизборната кампания за кандидат за кмет на Благоевград и да вдъхне увереност за предстоящите след това парламентарни избори.

„България има нужда от лява алтернатива и ние сме единствените, които можем да я дадем на българския народ – очакваме съвсем скоро към сегашната голяма лява коалиция от 16 формации да се присъединят и още много партии и граждански сдружения. Така, както България има нужда от лява алтернатива, така в още по-голяма степен има нужда от редовно и стабилно правителство.“, това заяви Корнелия Нинова пред социалисти и коалиционни партньори в Благоевград.

Според нея служебният кабинет изпълнява задълженията си да готви избори, да направи ревизия на предишното управление, но има нужда от актуализация на бюджета, има нужда от приемане на нов бюджет за догодина и то с много силни социални политики и антикризисни мерки. И това трябва да го направи редовен парламент и редовен кабинет.

„Двойно е усилието – и за кмет, и за парламент, но този двоен повод ще даде двойни сили и двойна енергия. Даже това ще ни улесни, защото ще ни обедини. Моята поръка е да стигнат до всеки град, до всяко село, до всяко семейство, за да разясняват програмата ни. Защото ние имаме подробна програма, а къде е цялостната програма на другите партии, с които се състезаваме?

Пожелавам успех на кандидатската листа и на кандидата за кмет. Вярвам във вас!“, допълни Нинова.

Преди официалното откриване в зала 22-ри септември, председателят на БСП г-жа Нинова,  водачът на листата за 1 МИР – Благоевградска област проф. Георги Михайлов, областният председател на БСП Валери Сарандев, кметът на Кресна Николай Георгиев, кметът на Гоце Делчев Владимир Москов и вторият в листата на БСП – Любен Милев положиха цветя пред паметника на Дядото.

Именно датата от рождението на Димитър Благоев, бе избрана не случайно, тъй като той е организатор на организираното социалистическо движение в България и на първата социалдемократическа партия на Балканския полуостров.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Добра новина! По искане на кмета Илко Стоянов, Министерски съвет отпусна близо 200 хил. лева за възстановяване на опожарения блок в кв. „Струмско“

По настояване на кмета на Благоевград Илко Стоянов, Министерски съвет отпусна 198 600 лева, които …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.