Структурите на ДПС са готови за избори. Партията ще се яви самостоятелно – това заяви днес Карадайъ

ДПС ще се яви самостоятелно на изборите на 2 април. Съставът на предизборния щаб е същия като на предишните. Условията пред кандидатите за депутати са същите. Структурите на ДПС са в готовност за изборите. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на пресконференция, след като Централният съвет на партията проведе заседание в София.

От думите му стана ясно, че днес в партията са приели процедурните правила за номинации. „Ако господин Пеевски има достатъчно номинации, аз ще бъда настоятелен той да не се отказва да е кандидат за депутат от ДПС”, каза лидерът на ДПС и уточни, че през април 2021 г. самият Пеевски е имал много номинации, но е отказал участие.

„Надяваме се да получим онзи необходим резултат, за да може това, което не се случи в 48-ото Народно събрание да стане в 49-ия парламент – да се излъчи правителство и ДПС да е част от мнозинството. Мантрата да се преиграва на добри и лоши и да се рисува образа на опонента като „лошият”, от друга страна – аз, „добрият”, „Свети Георги, който ще победи ламята” – по този начин стават героите спасители”, каза Карадайъ.

Лидерът на ДПС обясни, че се надява на мъдростта. „Ние трябва да сме извлекли нужните уроци, които историята ни даде шанс да ги научим. От тази гледна точка няма нужда нито от герои-спасители, нито от митове. В тази ситуация за пореден път ще кажа, че ако важи максимата: „обединението прави силата”, че в заедност можем да гарантираме просперитет в нашата родина, това би трябвало да важи и за политиците, и за работата в Народното събрание”, каза Карадайъ.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Детските градини в Благоевград преминават на делегирани бюджети

По предложение на кмета Методи Байкушев в Общинските детски градини и Центъра за личностно и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com