Радев: Нинова се опитва да избяга от подписа си под разрешителните за износ на оръжия

Най-малкото в момента имаме полза от нови избори, категоричен е Радев.

Българите са изморени от избори. Това е крайна мярка, но над всичко трябва да се наложи българският интерес.

Президентът коментира и кризата със спрените доставки на газ.

Трябва да търсим решения, които да бъдат в наш интерес. За разлика от много други държави, нашата зависимост от руския газ и петрол, за съжаление не успяхме да постигнем диверсификация и нашата зависимост е голяма. Българите са най-бедните в ЕС и енергийно най-бедните. Борбата е да не допуснем драстично увеличаване в цените на доставките. Напротив – борбата е по възможност те да се запазят същите.

са една чудовищна инфлация, на която хиляди предприяРисковететия няма да издържат. Тежка икономическа и социална криза със солидни последствия, допълни той.

Твърденията на г-жа Нинова са некоректни и лесно проверими. Явно г-жа Нинова се опитва да избяга от подписа си под разрешителните за износ на оръжия за трети страни, които тя знае много добре, че стигат до Украйна. Тук не става въпрос за договори. Това са частни фирми. Но важен е подписът в комисията, която тя председателства, с който подпис се разрешава износът, заяви Радев в отговор на журналистически въпрос по повод интервю на вицепремиера и председател на БСП Корнелия Нинова.

Очаквам правителството да има много ясна представа как живеят българите, допълни президентът.

В отговор на журналистически въпрос за коментар на думи на външния министър на Северна Македония Буяр Османи, президентът заяви, че според него е крайно неуместно и нездравословно да се говори за България. Натискът беше още по-голям миналата година. Аз и служебното правителство удържахме два поредни съвета за разширяване, подчерта Радев.

И аз, и служебното правителство показахме и обяснихме много добре позициите на България, така че те трябва да се възприемат. Тук става въпрос за права на човека, език на омразата… Това са неща, несъвместими с европейските принципи и ценности, категоричен е президентът.

Очаквам правителството да осъзнава и да отстоява българския интерес, категоричен е Радев.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

ВМРО на протест, блокира Кресненското дефиле

В Кресна представители на ВМРО организираха протест под надслов „Не предавайте Македония“. Очаква се да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.