Първо заседание на нова временна комисия

Първо заседание на временната комисия за определяне на „спорни имоти“, които към момента се ползват за зелени площи, паркове, алеи, паркинги, но по ОУП са с предназначение за строителство, се състоя днес в зала 101 на Община Благоевград.

За председател на комисията бе избран общинският съветник Павлин Янкулски.

Приети бяха правила за работа на комисията, в състава, на която влизат общинските съветници Васил Миладинов, Лилия Мечева, Павлин Янкулски и Ивайло Червилов, който зае мястото на Евгени Бибов. Промяната се наложи поради невъзможност на г-н Бибов да вземе участие в заседанията на съвместната временна комисия.

На днешното заседание бе взето решение да се изиска от общинска администрация Общ устройствен план на Благоевград и регистър на всички „спорни имоти“, които към момента се ползват за зелени площи, паркове, алеи, паркинги, но по ОУП са с предназначение за строителство и за тях към момента няма одобрени подробни устройствени планове.

На заседание на Комисията по устройство на територията, комунално битово обслужване, екология и транспорт към ОбС, бяха определени да влязат в състава на временната комисия за определяне на „спорни имоти“, четирима външни експерти: арх. Константин Христов, арх. Анушка Костадинова- урбанист, адвокат Васил Филипов- геодезист и Ванина Мицева- еколог.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Детските градини в Благоевград преминават на делегирани бюджети

По предложение на кмета Методи Байкушев в Общинските детски градини и Центъра за личностно и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com