Председателят на ОбС Андон Тодоров с пореден опит за прекратяване на всички процедури за застрояването на „Бачиново“

Незабавно да бъдат прекратени всякакви процедури по Закона за устройство на територията за имота от 118 декара на „Универсал Строй консулт“ в парк „Бачиново“ поиска председателят на ОбС в Благоевград Андон Тодоров в официално писмо, изпратено до временно изпълняващия длъжността кмет на Благоевград Ясен Попвасилев, главния архитект на общината Любен Огорелков, областния управител Бисер Михайлов и началниците на РДНСК СВ и Басейнова дирекция.

Поредният опит на Тодоров да спре застрояването на терена е заради започналата миналия месец процедура за одобряване на ПУП на имота, който е финалната фаза на процедурата до получаване на строително разрешение и първа копка. Искането на ОбС председателя е базирано на писмото от осми март 2021 година до вече бившия кмет Румен Томов да бъде сформирана временна комисия от 11 души представители на общинска администрация, общински съветници и външни експерти за определяне на спорните имоти в община Благоевград, които в момента са зелени паркове, градини и алеи, но са предназначени за строителство без да имат още одобрени подробни устройствени планове. За списък с тези имоти ОбС Благоевград настоява още от 29 май 2020 година, когато бе взето решение за налагане на мораториум върху застрояването на тези площи до формиране на тази комисия, извършване на проверка и мотивирано становище. Антон Тодоров настоява да не бъдат предприемани никакви действия по възникналия казус.

Източник: Вестник Струма

regiona.bg

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Детските градини в Благоевград преминават на делегирани бюджети

По предложение на кмета Методи Байкушев в Общинските детски градини и Центъра за личностно и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com