По инициатива на Стоян Стоев – демонстрационно електронно гласуване на таблети в Сандански

Десетки жители и гости на Сандански имаха възможност да видят в реално време как се гласува машинно. Инициативата е под надслов „Гласуваме машинно, избираме умно“. Тя е дело на кандидата за народен представител от ГЕРБ – СДС Стоян Стоев и има за цел да помогне на хората да гласуват електронно.

„Доразвихме онлайн модул и го направихме максимално близък до начина, по който ще се гласува на 11 юли. За нас е важно да подпомогнем информационната кампания и да убедим повече хора да отидат до урните, защото летните отпуски със сигурност ще се отразят на активността. Не трябва да допускаме и притеснението от машините да изиграе роля“, коментира четвъртият в листата на ГЕРБ и подчерта, че никога не е делил хората на поддръжници и опозиция. „Всеки човек до който достигнем е успех, независимо на коя партия симпатизира“, каза още Стоев.

Модулът е базиран онлайн, а активисти на ГЕРБ през последните дни, в централната част на Сандански, показваха на хората как ще се гласува на специално осигурени за това таблети. „Имаме два противника на тази кампания – купеният вот и предполагаема ниска активност. И двата могат да се преодолеят с масирана информационна кампания. Именно това се стремим да правим ние“, подчерта Стоян Стоев. По думите му най-важна е тази помощ за възрастните хора затова ще се опитат да посетят пенсионерки клубове и да се организират повече такива срещи в хода на кампанията.

Преди дни Стоян Стоев представи и единствения си предизборен клип, който също е под формата на информационна кампания за машинния вот. „Имам сериозни пасиви дали решението за бързо и масово приемане на машинния вот бе правилно. Поставени в тази ситуация обаче трябва да направим всичко по силите си да покажем на хората как да упражнят основното си демократично право – да избират кой ще ги управлява“, каза още Стоян Стоев.

Инициативата ще продължи до изборите на 11 юли, а хората, които искат да видят как се гласува машинно и не са срещнали доброволците на ГЕРБ могат да посетят офиса на партията в Сандански.

* Платена публикация/политическа реклама. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com