Горещи новини

Пол Белогур: Впечатлен съм от визията на Илко Стоянов за развитието на спорта и Благоевград

Само кандидатът на ПП „Има такъв народ” за кмет на община Благоевград – Илко Стоянов, се срещна с благодетеля на ФК „Пирин” – Пол Белогур, в навечерието на кметските избори. Двамата се видяха на стадион „Христо Ботев” и проведоха много ползотворен разговор.

Разбира се, акцент на срещата бе развитието на спорта и най-вече на футбола в града. Собственикът на „орлетата” бе приятно изненадан от познанията на Илко Стоянов по темата.

„Аз вече промотирам Благоевград в САЩ. Скоро тук ще тренират футбол студенти от американски университет – 250 футболисти от цял свят. Това ще бъде от полза за града, тези хора ще харчат парите си тук, това е добре за местния бизнес. Вече сме в Първа лига, видеокамерите ще показват не само мачовете, но и Благоевград, това е страхотна реклама за града”, заяви Пол Белогур.

Той призна, че е впечатлен от управленската програма на Илко Стоянов за развитието на Благоевград, както и на спорта. Двамата бяха категорични, че е от изключително значение партньорството между Общината и ФК „Пирин” да се подобри.
„Знам, че стадионът се нуждае от ремонт. Смятам, че Община Благоевград трябва да е по-активна и да помага за подобренията на базата на отбора. Ако получа доверието на моите съграждани и стана кмет, вратата на кабинета ми винаги ще бъде отворена за представителите на ФК „Пирин”, както и на останалите спортни клубове в града. Още повече, че стадионът ще остане на Благоевград”, сподели кандидат-кметът Илко Стоянов. Той увери, че като кмет, ако бъде избран, ще иска да се подготвят съвместни проекти между Общината и ФК „Пирин” за развитието на базите на клуба. Илко Стоянов бе категоричен, че ще работи за превръщането на Благоевград в значима спортна дестинация.

„Тук ще се провеждат важни спортни събития, ще идват в града ни състезатели от страната и чужбина. Това ще има добавена стойност за местните хора. Община Благоевград ще помага за масовия спорт, а ФК „Пирин” ще се грижи за високото спортно майсторство. Заедно можем да поставим ново начало и за спорта в Благоевград”, допълни кандидат-кметът Илко Стоянов.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Време разделно: Ив. Станчев се сбогува с “Левицата”

Общинският съветник Иван Станчев от Благоевград става независим. Той се оттегли от „Левицата“, като запазва …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com