Пенсионери връчиха списък със задачи на кандидата за кмет Илко Стоянов 

Голям интерес сред представителите на третата възраст предизвика срещата с кандидата на ПП „Има такъв народ” за кмет на община Благоевград – Илко Стоянов. Десетки пенсионери се възползваха днес от възможността да разговарят с него, да чуят акцентите в управленската му програма, да зададат въпросите, които ги вълнуват, както и да споделят проблемите си.

Кандидат-кметът заяви, че за него са много важни опитът и мъдростта на възрастните хора. Защото те могат да помогнат на младите със съветите си, за да изградят това, което искат. Само така Благоевград може да върви напред – с дръзновението и силата на младите и с мъдростта и рутината на възрастните.

Представителите на третата възраст му връчиха свой списък с конкретни задачи, които вярват, че Илко Стоянов ще изпълни. „На добър час, г-н кандидат-кмете ти казваме сега, а скоро вярваме, че ще кажем: На добър час, кмете Илко Стоянов!”, вдъхновено заяви една от дамите, а друга прегърна кандидат-кмета и му подари китка здравец.

Някои поставиха и конкретни казуси за решаване. Един от тях бе свързан с бъдещето на някогашната гордост на Благоевград – Розариума, който тъне в развалини. Стоянов увери, че с подкрепата на ЕС ще се обособят нови зелени зони в града и околностите, като няма да позволи застрояване в парковете.

„Ще бъда в постоянен диалог и с вас, ако стана кмет. Имаме историческия жанс да направим така, че Благоевград да се оттласне от дъното. Пред нас се открива възможност да усвояваме средства от Европейския съюз. Затова изготвихме амбициозна, но изпълнима икономическа програма. Тя ще е в основата на развитието и на културата, и на спорта, и на социалните дейности”, каза развълнуваният от жеста на пенсионерите Илко Стоянов.

Той разясни на присъстващите, че е много важно Общинска администрация да прави проекти с добавена стойност, за да дойдат тук да работят млади хора, които да харчат парите си в Благоевград. Представи им накратко програмата си, която включва изграждането на огромен парк, на три общински СПА комплекса, на IT зона, на две индустриални зони.

„С тази програма даваме надежда на благоевградчани за по-добро бъдеще. А аз ви обещавам почтеност. Всичко друго са цели, които ще дадат вярната посока на Благоевград. Гласувайте, направете разумен избор на 27 юни. Нека повече избиратели да гласуват, за да се намали силата на корпоративния вот”, призова Илко Стоянов.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Детските градини в Благоевград преминават на делегирани бюджети

По предложение на кмета Методи Байкушев в Общинските детски градини и Центъра за личностно и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com