Официално: Андон Тодоров обяви кандидатурата си, издигната от инициативен комитет, подкрепен от ГЕРБ и ВМРО. Подава оставка като Председател на ОбС-Благоевград

На пресконференция преди минути Андон Тодоров обяви кандидатурата си, издигната от инициативен комитет, видни общественици и подкрепен от ГЕРБ и ВМРО.

“Последните 2 години бяха тежки не само за Благоевград, но и за цялата страна. За мен Благоевград не е просто града, в който съм се родил и живея, а е житейска мисия. И ми беше тежко 2 години да гледам как най-хубавия град в страната пропилява потенциала си. Винаги съм вярвал и продължавам да вярвам, че в такива времена има нужда от смели решения и никаква колебливост. Внимателно обмислих как мога да продължа да работя за Благоевград. Като председател на Общински съвет, с помощта на всички съветници, създадохме добра основа за мандат, който да възстанови Благоевград.”, така започна пресконференцията днес кандидатът за кмет на Община Благоевград Андон Тодоров.

Той сподели още, че се е решил на тази крачка след като е получил подкрепа от най-голямата политически партия в България. ГЕРБ, която спечели последните парламентарни избори, както и последните 13 избора в България, а също така и на истинските патриоти от ВМРО, които без преувеличение имат исторически принос за развитието на страната през последните 4 години, Зелените, на достойните офицери и сержанти от запаса, които застанаха до него, както и на всички онези неправителствени организации и обикновени граждани на Благоевград.

“Като доказателство на думите ми, че това не е поредната политическа игра на задкулисието, заявявам, че днес подавам оставката си като председател на Общинския  съвет и като общински съветник. За мен План Б няма. Кандидатирам се за да стана кмет.”, обяви решението си Андон Тодоров.

В хода на най-тежката епидемия, когато Благоевград се задъхваше, често се чувах с Андон Тодоров, той се бореше за всеки един гражданин на Благоевград, искаше помощ за Благоевград. Ето такъв човек трябва да управлява този град”, заяви проф. Ангелов своята подкрепа.

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев подчерта, че ГЕРБ и този път, с избора си да подкрепи независим кандидат, надмогва деснопартийните си интереси. „За нас е важно общото, цялото, не в какъв партиен цвят ще се оцвети едно късче от картата на България. Благоевград заслужава повече, заслужава да се ръководи от човек с идеи и потенциал. Убеден съм, че най-доброто предстои”, заяви Томислав Дончев.

„2019 г. ГЕРБ получи тежък удар, но след последните парламентарни избори се върнахме начело и мислим да останем там”, бе категоричен областният координатор на ГЕРБ Андрей Новаков.

Младен Маринов подчерта, че е свързан с Благоевград, тъй като е завършил Югозападния университет и за него е важно да бъде управляван от човек с опит, силен дух, за да се преодолее изоставането в развитието през последните 2 години.

Бившият социален министър Деница Сачева също заяви своята подкрепа за независимия кандидат за кмет на Благоевград Андон Тодоров. Вярвам, че ще работи с голямо сърце в помощ на хората и за развитието на този град”, подчерта Сачева.

Очаквайте подробности!

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com