Горещи новини

Осигурява ли си комфорт в ОИК-Благоевград община Благоевград чрез наемане на член на комисията като външен юрист?

Общинският съветник от ГЕРБ Кирил Илиев зададе редица въпроси към Кмета на община Благоевград относно процесуалното представителство на общината и наемането на външни юристи при наличието на правен отдел в администрацията. На каква основа е изплатен хонорар от 6900 лв. на външен за общинската администрация адвокат, а именно Атанаска Богоева за процесуално представителство по адм. дело. 13339/2020 на ВАС?

Съветникът пита още и колко е броят на щатните юристи, работещи в общинска администрация и в чиято длъжностна характеристика е включена възможността да представляват общината. Колко са делата, за които Община Благоевград е наемала външни юристи? Каква е сумата на изплатените хонорари? На какъв принцип се избират външните юристи? На каква сума възлизат хонорарите на адв. Атанаска Богоева от ноември 2019 г. до момента?

На тези въпроси очаква отговор съветникът Кирил Илиев, който ги входира чрез Председателя на ОбС – Благоевград.

Защо Община Благоевград има юристи на щат без да ги използва, а в същото време наема външни такива за процесуални представителства е въпрос, който също задава Кирил Илиев. Според информация на Струма Прес до 2019 г. Община Благоевград е използвала само и единствено юристите от администрацията.

“Получих информация, че Община Благоевград ползва външни услуги за юридическа помощ и процесуално представителство и тази информация ме накара да задам въпросите си към кметския екип. А тези въпроси касаят гражданите на Благоевград, защото изплатените средства са от общинския бюджет, който се сформира от местните данъци и такси.”, завърши Кирил Илиев.

А ние питаме друг въпрос, за който също получихме информация: Осигурява ли си комфорт в ОИК-Благоевград Община Благоевград чрез наемане на член на комисията като външен юрист?

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

И Брежани с нов кмет

Новият кмет на село Брежани е Петьо Борисов, който спечели още на първи тур частичните избори …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com