Горещи новини

Определиха възнагражденията на членовете на РИК и СИК

Централната избирателна комисия определи възнагражденията, които ще вземат членовете на районните избирателни комисии и на секционните избирателни комисии за провеждането на парламентарните избори на 4 април.

Месечното възнаграждение на членовете на РИК за подготовка и произвеждане на изборите е определено според броя на секциите.

В избирателните райони с до 400 секции включително председателят ще получава 1060 лв., заместник-председателят – 1010 лв, секретарят ще се разписва срешу 1010 лв., а членовете – 960 лв.

В районите с над 400 секции: председател – 1175 лв., заместник-председател – 1115 лв., секретар – 1115 лв., член -1060 лв.

За членовете на секционните избирателни комисии (СИК) възнагражденията са еднократни както следва:

Председателят ще получи 105 лв., заместник-председателят – 95 лв., секретарят -95 лв., а членовете ще получат  по 80 лв. За получаването на устройствата за машинно гласуване, бюлетините и другите изборни книжа и материали, както и за подреждане на помещението за гласуване се изплаща допълнително възнаграждение в размер по 15 лв. на всеки участвал.

Членовете на СИК/ПСИК които представят протолите и другите изборни книжа и материали в РИК, съответно в общинската администрация, получават допълнително възнаграждение в размер на 30 лв.

Членовете на СИК в секции с машинно гласуване ще получат допълнително възнаграждение в размер на 20 лв.

За времето на работа в извънредна епидемична обстановка, обявена с акт на компетентен държавен орган, членовете на РИК и СИК/ПСИК получават допълнително възнаграждение в размер на 50 на сто от основното им възнаграждение.

Възнагражденията на членовете на РИК, както и на СИК/ПСИК, не се облагат с данъци по Закона по данъците върху доходите на физическите лица.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

И Брежани с нов кмет

Новият кмет на село Брежани е Петьо Борисов, който спечели още на първи тур частичните избори …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com