Окончателно! ВАС поряза и последния напън на Румен Томов за връщане в кметския кабинет

Окончателно приключи сагата с кметските правомощия на Румен Томов. Петчленен състав на Върховния административен съд остави без разглеждане жалбата на отстранения градоначалник и окончателно попари надеждите му да „изчисти името си“.

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ молба на Р. Т. от гр.Благоевград, с която се иска отмяна на основание чл.239, т.1, т.3 и т.4 АПК на влязло в сила Решение № 4768 от 14.04.2021 г. постановено от тричленен състав от Трето отделение по адм. д. № 6303/2020 г. по описа на Върховен административен съд.
ПРЕКРАТЯВА производството по адм. дело № 5899/2021 г. по описа на Върховния административен съд, петчленен състав на Първа колегия.
Определението е окончателно.

По този начин се сложи край на 18-месечното ходене по мъките и използване на всякакви похвати само и само да се запази кметския стол.

По време на делата ще запомним Румен Томов с култовите му изказвания „Трима съдии мислят по-добре от един“, „Аз съм си кмет“ и „Предприел съм действия“.

Определението по тази жалба ясно показа, че всички съдебни състави в Република България мислят по един начин и той е, че Румен Томов е нарушил ЗМСМА и трябва да бъде отстранен от поста.

При така стеклите се обстоятелства единственият начин бившият градоначалник отново да бъде кмет е да спечели доверието на благоевградчани на частичните местни избори на 27 юни 2021 г., които самият той предизвика заради едновременното упражняване на длъжността „кмет“ и едноличен търговец.

 

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Зловеща находка в парк „Македония“ – тяло на мъж бе открито преди минути

Намериха труп на мъж в благоевградския парк „Македония“ преди минути. Мъжът е обявен за издирване, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.