Община Сандански започва изплащането възнагражденията на секционните избирателни комисии /СИК/

От 20 юли /вторник/, от 10:00 до 16:00 ч. община Сандански ще започне изплащането на възнагражденията на участниците в секционните избирателни комисии /СИК/, участвали в изборите за народни представители на 11.07.2021 г.

С цел избягване струпването на хора, изплащането ще се извършва във фоайето на сградата на община Сандански, гише ИНФОРМАЦИЯ!

Членовете на СИК е необходимо да представят удостоверение от РИК и лична карта.

Възнагражденията са както следва:

Председател – 105 лева
Заместник-председател – 95 лева
Секретар – 95 лева
Член – 80 лева

За получаването на устройствата за машинно гласуване, бюлетините и другите изборни книжа и материали, както и за подреждане на помещението за гласуване се изплаща допълнително възнаграждение в размер по 15 лв. на всеки участвал. Членовете на СИК/ПСИК по чл. 285, ал. 1 ИК, които представят протокола на СИК/ПСИК и другите изборни книжа и материали в РИК, съответно в общинската администрация, получават допълнително възнаграждение в размер на 30 лв. Членовете на СИК в секции с машинно гласуване получават допълнително възнаграждение в размер на 20 лв. За времето на работа в извънредна епидемична обстановка, обявена с акт на компетентен държавен орган, членовете на СИК/ПСИК получават допълнително възнаграждение в размер на 50 на сто от основното възнаграждение.

Възнагражденията на членовете на СИК/ПСИК, не се облагат с данъци по Закона по данъците върху доходите на физическите лица.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com