ОбС-Благоевград препотвърди решението си, върнато от областния управител

С 32 гласа „ЗА“ общинските съветници към Общински съвет Благоевград приеха повторно Решение 232 от 19 май 2023г., относно обявяване на поземлени имоти, находящи се в землището на с. Зелен дол, Община Благоевград. Точката касаеше бъдещата индустриална зона, като имотите от публична общинска собственост стават частна общинска собственост. Прегласуването се наложи, тъй като точката бе върната със заповед на областния управител.

Местният парламент гласува единодушно и за присъждане на звание „Почетен гражданин“ на Благоевград (посмъртно) на режисьора Кирил Райчев Александров – по случай 90- годишнината от рождението му. Той получава званието за силните  професионални представления и заслугите му за развитие на театъра в Благоевград. Писателят и журналист Федя Яков, също посмъртно, бе удостоен със званието “Почетен гражданин”, заради заслугите му за развитие на образованието и културата в общината в качеството му на учител, журналист, писател и администратор.

По време на днешното редовно заседание местният парламент разгледа предоставените доклади за осъществените читалищни дейности и финансови отчети за изразходвани от бюджета средства през 2022 година на народните читалища в община Благоевград.

Председателят на Комисията по социална и жилищна политика Любомира Хамбарджийска докладва предложението за отпускане на еднократна финансова помощ на граждани на Община Благоевград, подали съответните заявления, във връзка с Вътрешните правила за работа на Комисията за разглеждане на заявленията за получаване на еднократна финансова помощ от бюджета на Община Благоевград. То бе прието единодушно от местния парламент.

 

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Мехмед Вакльов очи в очи с хората на Якоруда

Днес кандидатът за кмет на община Якоруда Мехмед Вакльов, заедно с областния председател на ДПС …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com