Горещи новини

ОбС-Благоевград заседава извънредно днес

Общинският съвет в Благоевград ще заседава извънредно днес от 9:30 ч. в зала „22-ри септември”.

Дневният ред е от 8 точки.

Той включва разглеждането на внесени предложения от кмета Методи Байкушев за разрешаване за изработване на Подробен устройствен план за изграждане на 4 паркинга в Централната градска част. 3 от паркингите ще бъдат подземни и ще са под площадното пространство между Американски университет в България и хотел „Ален мак“, под площад „Македония“ и в района между Административния и Окръжния съд.

Предвижда се четвъртият да бъде многоетажен и да бъде изграден в района на старата автогара (при „Кончето“).

На извънредното заседание днес ще бъде разгледано и предложението на кмета Методи Байкушев за актуализация на Плана за интегрирано градско развитие на община Благоевград, в който са включениреконструкция и обновяване на парк „Ловен дом“ и Ботаническата градина, на паркови пространства в местността  Бачиново, обновяване на сградата на ДТ „Никола Вапцаров“ и др.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

И Брежани с нов кмет

Новият кмет на село Брежани е Петьо Борисов, който спечели още на първи тур частичните избори …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com