Нов скандал в ОбС-Благоевград! Адв. Анева ще иска оставката на председателя Тасков

Нов скандал гръмна в ОбС – Благоевград. Общинската съветничка адвокат Албина Анева-Томова заяви пред „Струма”, че ще поиска оставката на председателя му Радослав Тасков.

Обтегнатите отношения между двамата са факт, въпреки че през 2007 г.  Анев беше съветник от листата на неговия Граждански съвет за Благоевград. 2 г. по-късно обаче Радослав Тасков депозира предложение за сваляне на съпартийката си Албина Анева от поста зам. председател на Общински съвет – Благоевград и се самопредложи на нейно място.

Антагонистичните отношения между Анева и Тасков се развиха през годините и достигнаха пика си през 2021 г., когато адвокатката категорично отказа да подкрепи кандидатурата на Радослав Тасков за председател на Общинския съвет и ясно и открито обясни защо:

„С Вашия избор този Общински съвет показа, че не вижда никаква промяна и нещо повече, че няма такава промяна. Това наистина е много обезпокоително за града и неговото управление. Аз ще продължавам да  работя за промяната и Ви казвам най-категорично, че няма да подкрепя нито едно предложение или проект за решение, което ще противоречи на интересите на Благоевград и ще ни върне във времето, когато тук имаше размирици и когато с Калоян Ханджийски и други колеги отстоявахме правата на гражданите“.

„Оставането на Радослав Тасков начело на Общинския съвет в Благоевград не само е вредно, то е пагубно за благоевградчани – коментира вчера Албина Анева. – Няма нужда да соча дъното, което Благоевград стигна, докато той управляваше с приятеля си Атанас Камбитов – всички виждат дупките по улиците, застроените зелени площи, виждат как минералната вода заобикаля училищата и стария общински плувен басейн, за да стигне до един единствен частен хотел, а съвсем отскоро захранва новия басейн, свидетели са на огромната безработица и на това, че по време на тяхното управление не бе открито едно работно място в производство. Тасков не трябва да остане председател и то не заради това, че си е позволил публично и без всякакви мотиви да ръси обиди и клевети по мой адрес. Да си председател на Общински съвет не е професия. Задържането на един човек на този пост, и то по време на управление на различни партии, е доказателство за липсата на промяна.

Тасков срути имиджа на институцията председател на ОбС до нечувани нива. Направи го със странната сделка, която реализира с „Фантастико“ – продаде им срещу 100 лв. 6 дка златна земя, което може да означава само едно – опит да се прикрие реалната цена на сделката, с която, както твърди, довел инвеститор. Въобще не говори добре за един председател на ОбС, че КПКОНПИ води срещу него дело заради сериозно разминаване между приходите и разходите му. Извън всичко това Тасков не ходи на работа, държи се надменно и арогантно, по време на сесии непрекъснато прави процедурни нарушения. И по всички тези причини съвсем скоро аз и група съветници, които като мен не одобряват поведението му, ще внесем искане за оставката на председателя на ОбС – Благоевград“, категорична е Албина Анева-Томова.

 

 

Източник: struma.bg

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com