Горещи новини

Нова схема за компенсации за скъпите горива

Най-късно до края на месеца трябва да стане готов новият механизъм за компенсации за скъпите горива, съобщи на брифинг в Перник народният представител от коалиция ГЕРБ-СДС Кирил Ананиев.

С новия механизъм се цели да се гарантира по-справедливо подпомагане, като в същото време се разшири и профила на самото подпомагане, каза Ананиев.

“По всяка вероятност неговото изпълнение ще се върне от 1 януари. В момента се разсъждава върху това дали да се подпомага само населението, а и бизнеса и съответно ако се подпомагат и двете каква да бъде отстъпката и дали да бъде за всички или таргетиране за тези, които имат наистина нужда от подпомагане. И освен това, мисля, че ще се разшири и профилът на това подпомагане. Няма да бъде само за бензина и за дизела, а ще бъде, да речем и за ползване на градския транспорт, защото има хора, които нямат коли, а наистина са в затруднено финансово състояние”, коментира Ананиев.

Ананиев подчерта, че наред със законите, които ще регламентират подпомагането на гражданите и бизнеса в страната, приоритите №1 за депутатите е и приемането на оставащите закони по Плана за възстановяване и устойчивост.

 

 

Източник: БНР

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Младите у нас отказват да работят за по-малко от 4 300 лв

Младите хора отказват да работят за по-ниска заплата от 4300 лв, показва проучване на Bulgaria …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com