Младата надежда за Благоевград в листата на “Има такъв народ” – Станислав Богдански

Благоевградчанинът Станислав Богдански, който е част от листата за кандидат-депутати на ПП “Има такъв народ”, взе участие в предизборния диспут по БНТ, представяйки основните политики на партията за справяне с кризата. Богдански очерта няколко важни мерки, които биха били от голяма полза за страната.

Проблемът идва от цените на енергетиката и газа. Диверсификацията в България, я няма. Единственият доставчик остава Русия. Но този интерконектор с Гърция, който ще ни свърже с азерския газ е една от мерките, които ще ни помогне за справяне с проблемите. Това заяви категорчно  младият кандидат-депутат.

Като следваща мярка за намаляване цената на газа, Богдански посочи, че би било добре да се направи една дипломатическа договорка с Гърция за прихващане от руските транзитни доставки на газ, които те съответно да получат от азерския газ.

На въпрос за начини на регулиране на високите цени в България, Богдански отговори, че нашата икономика е част от световната и нямаме много опции, но основното е повишаване доходите на населението и директни енергийни помощи.

Според него политиката на ИТН в сектор здравеопазване ще бъде насочена основно към „запушване на пробойните“ – източването на НЗОК. Друг пропуск, който посочи представителят на ИТН бе, че за едно качествено здравеопазване следва да се въведе с основна роля превенцията. Ежегодно и периодично да има задължителни посещения и изследвания, за да навременно бъдат предотвратени по-сериозните здравословни проблеми.

Има още какво да се изисква и от образователната система.

“Разбира се, средствата за култура трябва да бъдат повече. До момента са 0,4 от БВП, много под средните нива за ЕС. Благодарение на нас бяха добавени 17 млн.лв. субсидиране към сектор култура. Цялостната стратегията в образованието трябва да се промени. Делегираните бюджети са вредни, защото се залага на бройката, а не на качеството. Говорим за училища фантоми и всякакви абсурдни. Трябва да е планово бюджетирането, ако искаме качествено образование”, категоричен бе Богдански.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Кметът на Благоевград подкрепи протестна подписка на жителите на Лешко срещу рудник за добив на барит

Кметът на Благоевград Илко Стоянов се подписа в подписка, организирана от жители на Благоевград и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com