Македонският премиер: Очаквам България да осъди вандализма над клуба в Благоевград

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски остро осъди „вандалския акт на замерянето с камъни на македонския клуб „Никола Йонков Вапцаров” в Благоевград”.

Витрината на клуба в Благоевград, който беше открит на 30 октомври миналата година бе счупена с камък.

„Подобни действия не кореспондират с договорената политика за насърчаване на добросъседските отношения, взаимното уважение и приятелството между две съседни държави”, написа Ковачевски във Фейсбук.

“Очаквам компетентните институции в България в най-кратки срокове да открият и санкционират извършителите и да осъдят вандализма. В духа на европейските ценности Северна Македония ще продължи усилията си за укрепване на дипломатическия и положителен дневен ред между Северна Македония и България”, пише още Ковачевски.

„В края на краищата провокацията, която се целеше, беше постигната с помощта на политиците от Северна Македония. В помещението няма никакъв живот и бяхме забравили, че съществува. След вчерашните събития последва реакция”, каза пред NOVA градоначалникът Илко Стоянов.

Кметът призова политиците да оставят хората да живеят спокойно.

„Северна Македония е на 20 километра. Всяка събота и неделя има българи, които отиват там, както и обратното. С такива провокативни действия се развалят взаимоотношенията”, добави той.

За културния клуб Стоянов посочи: „Това не е клуб, а едно помещение, което очевидно беше създадено с такава цел – да му се случи това, което му се случи в момента. Няма никакъв живот за него, бяхме го забравили”, е мнението на кмета.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com