“Лято на скорост” – една неповторима емоция, подарена от кандидат-депутатите от “Българско лято”

Стотици зрители събра събитието “Лято на скорост”, което се проведе в съботния ден край летището в с. “Кърналово” до Петрич.

За всички фенове на силните емоции беше подготвено шоу с дрифт изпълнения, стънт каскади, каране на автомобил на две гуми и още много изненади. Всеки желаещ можеше да усети тръпката от екстремния спорт и като се качи в дрифт такси, а диджей допринасяше допълнително за доброто настроение.

Един от основните организатори на събитието е Димитър Божинов, кандидат-депутат от гражданската платформа “Българско лято” с номер 15 и преференция 110 в интегралната бюлетина.

Той обясни пред наш репортер, че  идеята за организиране на такъв тип мероприятие е да се прехвърли агресията от пътното платно върху състезателното трасе.

“Всички любители на дрифта и екстремните емоции трябва да имат възможността да се забавляват и развиват този вид спорт на подходящ терен. Във връзка с това е и личният ангажимент на г-н Васил Божков да изгради голяма  състезателна писта, който той пое преди дни в жива връзка с гражданите. Една такава писта би подпомогнала много и местната икономика. Ако се организират международни състезания, ще се привлекат туристи, които ще отсядат в хотели от областта, ще се подпомогнат и ресторантьорите. Идеята на събитието е да насърчим отговорното шофиране, хората да имат ясното съзнание, че дрифтът е само за обозначените места, че собствената им сигурност и тази на околните е най-важна.”, допълни още Димитър Божинов.

Той посочи още, че в събитието са се включили много дарители, спонсори, хора, които обичат спорта.

“Щастлив съм, че с общи усилия, успяхме да осъществим идеята ми за такова събиране.”, каза кандидатът за народен представител Димитър Божинов.

На въпросът защо е решил да стане част от гражданската платформа “Българско лято” Божинов отговори, че го е привлякла каузата за справедливост и пряка демокрация. “В платформата сме се събрали група будни граждани, които не ги е страх, които искат по-добро бъдеще и възможност за развитие в собствената им държава”, обобщи той.

Подобен бе и отговорът на д-р Константин Качулев, който е областен координатор и водач на листата на “Българско лято” за 1 МИР Благоевград с номер 15 в интегралната бюлетина.

“Ние сме единствените, които предлагат млада алтернатива на политическата сцена. Структурата ни е изградена от млади, неопетнени и политически неангажирани граждани. Всеки един е уважаван професионалист в своята област и се бори всекидневно за промяна към по-добро, към ред и възможност за реализация в родината. Ние не сме зависими от никого,  не участваме в задкулисни уговорки, не дължим нищо на една или друга политическа структура”, заяви д-р Качулев.

Той допълни, че това, което се забелязва е, че хората придобиват увереност, страхът у тях отстъпва и смело заявяват своята гражданска позиция.

На въпроса ни какви са нагласите им за предстоящите избори на 11 юли, кандидат-депутатите от листата уверено заявяват, че очакват минимум удвояване на процентите. На предходните избори “Българско лято” постигна резултат от 2,95%, което се равнява на близо 100 000 гласа. Днес очакванията са още по-големи, защото обратната връзка с хората е повече от удовлетворяваща и срещаме тяхната подкрепа и надежда за промяна, която ние от “Българско лято” с номер 15, ще донесем.

* Платена публикация/политическа реклама. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Световни марки козметика вече се използват и в Благоевград

Козметиката на 21 век вече и в Благоевград!  Виктория Кирчанова работи като козметик-терапевт от 12 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com