Корнелия Нинова: Слави, като имаш претенции да управляваш си кажи позицията за Македония

„Днес Слави Трифонов казал по повод срещата ни със Зоран Заев, че съм „никаква“. Първите седем години и Класическата гимназия не ми позволяват да правя оценки за него с подобни епитети. Но като българка искам да го попитам каква е неговата позиция по въпроса с присъединяването на Република Северна Македония към ЕС.“, с тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към шоумена.

„Като имаш претенции да печелиш избори и да управляваш България, може ли поне по един въпрос да кажеш какво ще правиш. Или ще шикалкавиш, за да не ядосаш или българския народ, или някоя външна сила.“, допълни още тя.

Позицията на Корнелия Нинова е ясна и днешната среща беше повод още веднъж да се каже в очите на Заев открито и честно: вашето членство в ЕС не може да бъде за сметка на българския национален интерес. Не изпълнявате договора за добросъседство, използвате език на омразата към нас, пренаписвате историята, следователно не сме съгласни да започнете преговори за членство. Вие сте ни партньори, но над всички стои българският интерес. Тя подкани Слави Трифонов да произнесе тези думи.

„Пробвай. Не боли. Просто се иска да имаш…… характер.“, завършва Нинова.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Благоевградският адвокат Цв. Рангелова става депутат с едва 466 преференции

След разпределението на мандатите между партиите, ПП „Възраждане“ получи едно депутатско място от област Благоевград, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.