Горещи новини

Консултации за съставите на СИК в изборите за народни представители се проведоха в Община Благоевград

Консултации с представители на парламентарно представените партии и коалиции за определяне съставите на секционни избирателни комисии в изборите за народни представители, насрочени на 11 юли 2021 г. /неделя/, се проведоха днес в Община Благоевград. Срещата откри и ръководи Мария Захова, Секретар на Община Благоевград.
На проведените консултации участваха представители от всички политически партии и коалиции, а именно Коалиция „ГЕРБ- СДС“, Партия „ Има такъв народ“, Коалиция „БСП за България“, Партия ДПС, Коалиция „Демократична България – обединение“ и Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ .С решение на общинска избирателна комисия е определен броят на членовете на секционните избирателни комисии на територията на община Благоевград, в тази връзка на всички горецитирани партии и коалиции е изпратено разпределение по секции, което бе обсъдено.

Бе постигнато съгласие относно състава на подвижната секционна избирателна комисия, състояща се от 7 членове. Председателското място е за коалиция “ГЕРБ-СДС”, заместник-председател ще бъде от партия “Има такъв народ”, а секретар от коалиция “БСП за България”. Коалиция „ГЕРБ-СДС“, партия ДПС, коалиция „Демократична България – обединение“ и коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ ще имат по 1 член.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Време разделно: Ив. Станчев се сбогува с “Левицата”

Общинският съветник Иван Станчев от Благоевград става независим. Той се оттегли от „Левицата“, като запазва …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com