Кметът на Благоевград Илко Стоянов представи екипа си. Към момента ще има само един зам.-кмет

Кметът на Община Благоевград представи днес екипа си по време на брифинг, проведен в зала “22-ри септември”. Към момента ще има само един зам.-кмет, а в бъдеще ще бъдат назначени още двама. Илко Стоянов сподели, че не бърза с останалите ресорни заместници, защото “зам.-кметът трябва да изпълва със съдържание поста”.

Екипът на Илко Стоянов ще бъде изцяло от професионалисти и експерти. Заместник-кмет ще бъде инж. Христо Дюлгеров, който преди години бе директор на ВиК-Благоевград. Ресор финанси ще бъде поет от икономиста Борис Механджийски. С мястото си се разделя финансиста Шумантов.

За културата ще отговаря Силвия Домозетска. Социалните дейности ще поеме Емилия Халилова-Цветина, а за околната среда ще отговаря Диана Стефанова, която ще поеме новата дирекция “Екология и чиста среда”. Досегашният общински съветник Гергана Муртова ще бъде ръководител на друга нова дирекция – “Икономическо развитие и инвестиции”.

Още една нова дирекция ще бъде създадена – “Образование и иновации”, която ще бъде оглавена от Дамян Качулски.  За административните услуги и дигитализацията ще отговаря Дейвид Арабаджиев.

Очаквайте подробности!

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Кандидатът за премиер от ГЕРБ Н. Габровски получи проучвателния мандат от президента

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за премиер Николай Габровски, посочен от най-голямата по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com