Кметът на Благоевград Илко Стоянов представи екипа си. Към момента ще има само един зам.-кмет

Кметът на Община Благоевград представи днес екипа си по време на брифинг, проведен в зала „22-ри септември“. Към момента ще има само един зам.-кмет, а в бъдеще ще бъдат назначени още двама. Илко Стоянов сподели, че не бърза с останалите ресорни заместници, защото „зам.-кметът трябва да изпълва със съдържание поста“.

Екипът на Илко Стоянов ще бъде изцяло от професионалисти и експерти. Заместник-кмет ще бъде инж. Христо Дюлгеров, който преди години бе директор на ВиК-Благоевград. Ресор финанси ще бъде поет от икономиста Борис Механджийски. С мястото си се разделя финансиста Шумантов.

За културата ще отговаря Силвия Домозетска. Социалните дейности ще поеме Емилия Халилова-Цветина, а за околната среда ще отговаря Диана Стефанова, която ще поеме новата дирекция „Екология и чиста среда“. Досегашният общински съветник Гергана Муртова ще бъде ръководител на друга нова дирекция – „Икономическо развитие и инвестиции“.

Още една нова дирекция ще бъде създадена – „Образование и иновации“, която ще бъде оглавена от Дамян Качулски.  За административните услуги и дигитализацията ще отговаря Дейвид Арабаджиев.

Очаквайте подробности!

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

Зловеща находка в парк „Македония“ – тяло на мъж бе открито преди минути

Намериха труп на мъж в благоевградския парк „Македония“ преди минути. Мъжът е обявен за издирване, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.