Горещи новини

Кметът И. Стоянов с предложение в ОбС за одобрение на ПУП, който да запази домовете на стотици благоевградчани

Кметът на Благоевград Илко Стоянов направи предложение до Общински съвет, с което настоява да бъде одобрен Подробен устройствен план, включващ Изменение на плана за улична регулация, Изменение на плана за регулация и застрояване, както и Работен устройствен план (квартали 58, 48, 50, 51, 52, 217 по плана на ЦГЧ) по продължение на ул. „Митрополит Борис“ и ул. Христо Силянов“.

Това е поредната стъпка от страна на градоначалника в посока спасяване на домовете на поколения благоевградчани от премахване.

Съгласно действащите документи пътните артерии са предвидена за разширяване, но за да бъде реализирано подобно намерение част от сградите в района следва да бъдат съборени, предвид обстоятелството, че регулационните линии преминават през тях.

Припомняме, че през м. февруари 2023 г., кметът Илко Стоянов внесе предложение за изменение на Застроително-регулационен план, одобрен със заповед през 1994 г., което бе върнато от областния управител.

Последва среща с хората, инициирана от градоначалника, на която той пое ангажимент проблемът да бъде решен кардинално.

Предложението предстои да бъде разгледано на заседание на Общински съвет на 25 септември.

За още актуални новини - харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Прочетете и

И Брежани с нов кмет

Новият кмет на село Брежани е Петьо Борисов, който спечели още на първи тур частичните избори …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Текстовете и изображенията в сайта Струма Прес са под закрила на Закона за авторското право и са собственост на Струма Прес ЕООД освен ако не е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само с посочване на източника strumapress.com